maandag 29 september 2008

Kindermishandeling?


Kindermishandeling?

Stel je werkt op een kinderopvang, En je ziet dat een kindje Onder de blauwe plekken zit.
is dit nou kindermishandeling, of een opvoedelijke tik?
Hoe snel geef je zoiets aan bij de politie. Of licht je eerst de ouders en begeleiders in?

wat zouden jullie precies doen als dit voor zou komen bij jullie op de kinderopvang straks
?


4 opmerkingen:

Noƫmie zei

Ik zou eerst met de andere leidsters het overleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Misschien zeggen ze wel dat je eerst het kind apart neemt en kijken wat ze erover zegt. Dan proberen richting het thuisfront het te proberen en erachter komen. Ik zo pas als dit allemaal niet lukt nog niet echt de politie bellen.. waarom weet ik niet echt.. eigenlijk. Want die kan er ook misschien niet zoveel mee, als ze het niet kunnen onderzoeken.

-Bahar Yilanci- zei

Ik zou natuurlijk schrikken, en het er direct over hebben met de andere leidsters. Misschien valt het kind wel vaak? Maar ik zou zeker een keer het kind apart nemen en vragen hoe het komt dat hij/zij blauwe plekken heeft.
En proberen erachter te komen wat het werkelijk is!

Patricia zei

Ik zou het kind apart nemen en eerst vragen waar die blauwe plekken vandaan komen, en vooral kijken op welke manier het kind dat zegt. Als het kind zegt papa en mama slaan mij, dan zou ik vragen of hetk ind stout is geweest bijvoorbeeld. En zo niet, dan zou ik er met de ouders erover hebben voor mogelijke oplossingen om geweld te voorkomen. Als dat niet zou helpen, dan zou ik de huisarts inschakelen en eventueel de politie of het Bureau Kindermishandeing.

Jaimy zei

patricia ik las je berichtje!
maar ik vind niet dat je aan een kind kunt vragen of ze stout is geweest. ik vind dat je een kind dan niet serieus neemt. Ik zou denk ik het niet op zon manier vragen, maar gewoon kijken of het vaker gebeurd. als dit vaker gebeurd kan je er natuurlijk nog niet van uitgaan dat het kind word mishandeld. maar kan je altijd het met je andere collega's en de ouders bespreken. ik vind dat als je ziet dat een kind vaak onder de blauwe plekken zit. Je dit wel serieus moet nemen.