woensdag 24 september 2008

SPGH en kinderopvang vragen extra geld voor Piramidegroepen.

woensdag 17 september 2008 03:22

vervolg van pagina 25 De piramidegroepen zijn zeer gemengd.Hierin zitten peuters uit onder meer Armenië, China, Turkije, Brazilië en Afghanistan, die de Nederlandse taal vaak nog niet machtig zijn. Het piramideproject moet ervoor zorgen dat ook de kansen van deze autochtone kinderen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière worden vergroot.

De rijksoverheid heeft voor het piramideproject in de gemeente Hellendoorn tot medio 2010 een bedrag van 140.000 euro beschikbaar gesteld. Volgens de SPGH en Stichting Kinderopvang West-Twente is dat echter onvoldoende om alle peuters te bereiken, die dat extra steuntje in de rug hard nodig hebben. SPGH-coördinator Diderich denkt dat er zeker nog tien tot vijftien kinderen zijn, die een plaats in een piramidegroep moeten krijgen.

Inmiddels hebben kinderopvang en peuterspeelzaalwerk bij de rijksoverheid extra (70.000 euro) financiële middelen aangevraagd voor de periode van 1 januari 2009 tot medio 2010. Dat geld is bestemd voor het beginnen van een extra (de vierde in de gemeente Hellendoorn) piramidegroep bij peuterspeelzaal Robbedoes, die voornamelijk zal bestaan uit kinderen, die gebruik maken van het in hetzelfde gebouw gevestigde kindercentrum Kiekadoe.

Verder is het de bedoeling dat kinderen van kindercentrum De Kanjer in de Kruidenwijk terechtkomen in de reeds bestaande piramidegroep van Hompeltje.

1 opmerking:

Antoinette Engbers zei

Hallo Jaimy,
Dit artikel begint met: vervolg van pagina 25. Jammer dat je die pagina hier niet hebt gepubliceerd want nu is het artikel niet compleet