maandag 4 januari 2010

Reanimatie baby tervergeefs





vervolg van voorpagina Politiewoordvoerder Jan Camphuis kan weinig zeggen het overlijden van het kindje, zolang de oorzaak niet bekend is. Onder leerlingen van het ROC deden gistermiddag allerlei verhalen de ronde over de mogelijke doodsoorzaak

Camphuis wijst er op dat áls het kind een natuurlijke dood zou zijn gestorven, de politie ook bij de zaak betrokken zou zijn. "De politie is altijd betrokken bij iets dergelijks."

Gistermiddag even na het middaguur werd in het kinderdagverblijf geconstateerd dat het kindje problemen had. De baby is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is tevergeefs geprobeerd de baby te reanimeren.

Nadat de ambulance en politie op de school arriveerden, ontstond commotie bij de leerlingen. Dat leidde niet tot lesuitval, aldus een woordvoerder van de school. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor medewerkers van de kinderopvang. De Hartendief bleef open na het trieste voorval.

Kinderopvang De Hartendief wordt onder andere gebruikt door ouders die op het ROC van Twente werken en studenten. Bij de overleden baby zou het gaan om de dochter van een jonge vrouw uit Enschede die lessen volgt op het ROC. Een mentor van de school begeleidt de moeder.



Geen opmerkingen: